3 AM - 24. october 1998: What the fuck is going on?
- Kanal #sandefjord er flyttet til EFnet og omdøpt til #NattOgDag.

Spirituelt Nyttår
22. oktober blir mange steder i verden regnet som spirituelt nyttår. Tilfeldigvis (?) var dette dagen da srm, paalb og EsP - masterne på #sandefjord - endelig bestemte seg for at noe måtte gjøres for å redde verden og vårt tilholdsted i cyberspace.

Sære Jævler
Problemet var at IRCnet hadde blitt mindre og mindre brukervennlig, og dessuten ofte ustabilt.Det kunne virke som om ledelsen i IRCnet var en gjeng sære jævler som kun brydde seg om seg selv og den etablerte kjernen. Dette gjorde at både erfarne brukere og nybegynnere hadde større eller mindre problemer med å i det hele tatt komme seg inn på nettet hvor den legendariske kanalen vår lå. Noe som igjen førte til at det ble færre og færre brukere.

Begrensninger i navnet
Det andre problemet - om ikke så stort - var at selve navnet #sandefjord begynte å bli for begrensende. Mange av brukerne kommer fra andre deler av landet, og andre følte seg kanskje ikke så hjemme som de burde gjøre.

Hvor skal vi dra?
Så noe måtte gjøres. Det første vi omsider bestemte oss for, var at vi måtte flytte til et nett som var mer tilgjengelig, og gjerne med flere brukere. Valget, slik vi så det, sto mellom DALnet, Undernet og EFnet. Vi fant ut at DALnet hadde for få norske brukere; selv om sikkerheten på DALnet var fryktelig forlokkende. Da var det enten Undernet eller EFnet. Undernet sliter for tiden med en intern konflikt i ledelsen. Vi kjente dessuten ikke så veldig mye til dette nettet. Men EFnet kjenner vi en god del. Det er det største nettet med flest brukere. Derfor finnes #NattOgDag i natt på EFnet. Vi er klar over at ikke alle er like glade for akkurat dette, men la oss likevel håpe at det kun er snakk om en tilvenningsperiode.

Men navnet da?
Videre tenkte vi: Hvorfor ikke forandre navnet i samme omgang? (#sandefjord på EFnet var dessuten i bruk). Så ville vi ta all omstillingen på en gang. Etter mye brainstorming fant vi fram til at "Natt Og Dag" er et navn som beskriver oss veldig godt. "Natt" først fordi det er på den tiden av døgnet vi er mest aktive.

Deebo jubler!
Bortsett fra nytt nett og nytt navn, er det ikke noen særlige forskjeller. Alle som hadde OP på #sandefjord fortsetter å ha OP på #NattOgDag, og masterne er de samme. Det er forresten en nyhet til: JB - den nye bot'en for kanalen vår. Bli kjent med ham ved å skrive "/msg _jb_ hello". Og sett passordet ditt ved å skrive "/msg _jb_ pass [ditt passord]". Ellers kan han gi deg en liten innføring i noen av de ordene han forstår ved å taste inn "/msg _jb_ help". JB er helt ny og har versjon 1.13.21. Hvalbot (fra #sandefjord) overfører ved jevne mellomrom stats til JB etter hvert som folk registrerer seg. På den måten mister vi ikke statistikken fra #sandefjord; noe som Deebo sikkert er veldig glad for.

Veien videre
Sammenlagt tror og håper vi at disse forandringene vil gjøre at aktiviteten vil ta seg opp ganske bra samtidig som det blir større tilsig av nye brukere. Det er vanskelig å gjøre alle til lags, men det virker som om de aller fleste synes at dette var et godt tiltak. Vi (masterne) har som sagt ingen andre motiver enn å ta vare på et miljø som til nå har gitt mange gleder (og sorger). Vi vil at dette skal fortsette. Vi vil ha gode venner. Vi vil kunne snakke med dem i vår egen kanal. Og dessuten: Vi vil ha flere ville irc-treff! :) Så vær med videre og skap en ny og bedre kanal med mange brukere!

(EsP)

design: paalb & srm