Hovedside
Busslogg'97!
Busslogg'96!
Intervju med en bussjåfør.
Hør meg lese!
Bussen veltet!
Kåserier om buss.
Jeg forteller om buss i mp3.
Hva folk sier om denne siden.
Gi meg respons!
BUSSEN VELTET!
(17. desember 1996)

bussvelt_forfraTro det eller ei, men i dag veltet faktisk bussen. Det var det ikke noe spesielt glatt. Det var bare en vanlig snørik dag slik som det pleier å være i disse juletider. Det var derfor det var utrolig spennende at nettopp dette skjedde. Det kom liksom så sinnsykt brått på at jeg slett ikke fikk den helt gode nytelsen av det hele.

Vi hadde var akkurat kommet ned fra rundtkjøringen ved OBS, da Hans Richard plinget ca. 100 meter før busstoppet. I bussen ante vi fred og ingen fare. Det var litt dårlig brøytet denne dagen, men det var ikke dette som forårsaket ulykken. Det er litt viktig å påpeke at det var Hans Richard som plinget og ikke jeg. Ja, fantastisk, men sant: Dette skjedde rett utenfor Hunsrødfeltet der jeg selv bor! Jeg hadde akkurat reist meg og begynt å ta på meg raselen da bussen plutselig begynnte å humple noe sinnsykt. Jeg skallet hodet oppi "taket" på bussen, og datt tilbake i setet. Meget jeg ble meget forvirret, og det tok et par sekunder før jeg innså hva som egentig hadde skjedd. Bussen hadde veltet ned i grøfta bare 20 meter før bussetoppet! Det var bare en ting jeg hadde i tankene: Busslogg!!!

De første sekundene var folk faktisk ganske stille. Ingen trodde deres egene øyne. Etterhvert brøyt den daffe bussjåføren stillheten med å begynne å jamre og erge seg. De gamle damene så rimelig forskrekket ut der fremme, mens ungdommene bak synes dette var kjemekult. De var til og med så morsomme at de tok til å "erte" bussjåføren med kommentarer som:

-Hvordan er det MULIG?!
-Herregud, at det går ANN!
-For en dust!

Ja, man kan jo stille seg spørmålet: Hvordan var dette mulig? Forklaringen kom ganske raskt. Ja, den kom faktisk fra bussjåføren selv: (maken til ærlighet har jeg aldri sett)

"Jeg trodde grøfta var busstoppet!"

bussvelt_bakfraIkke skjønner jeg at dette var mulig. Busstoppet lengre fremme var godt synlig, og ingenting kunne tyde på at grøfta lignet på et busstopp. Vi kan dermet konkludere med at ulykken var et resultat av menneskelig svikt (som de så fint sier på i nyhetene). Siden bussen hadde havnet med høyresiden ned i grøfta fikk vi ikke opp dørene. Med andre ord: Vi kom ikke ut av bussen! Se det for deg: En buss full lav gamlinger og ungdommer som heller 45 (60?) grader over til høyre. Bussjåføren prøvde febrisk å få mobiltelefonen til å fungere, men uten hell. Vi ble sittende i bussen å vente til en snill eldre herre kom gående med en spade og begynte å grave vekk all snøen forran bussdøren. Det var litt av en opplevelse å sitte i en buss i en slik vinkel. :) Makt - makt -makt !!!

"Nå tar vi nødruta!" hylte ungdommene spøkefullt baki bussen. Bussjåføren var merkelig nok ikke i stand til å le av morsomhetene. Hehe. Jeg derimot; nøt hvert eneste sekund av begivenheten. Wix, Hench og Dozer hadde det også veldig koselig bak der.

Da omsider noen av oss kom ut fikk vi et fint syn av hvordan det hele så ut utenifra. Jeg begynte ikke å traske hjem. Langt i fra! Dette var noe som måtte oppleves! Jeg ble stående å beskue det herlige synet. Hench, wix, og Dozer kom gående mot meg med ville ansikter hylene i kor: "BUSSLOGG!!!" Dette hadde jeg allerede i tankene for lengst, men de gav meg nærmest ordre om å hente fotografiapparat. Dette hadde jeg faktisk ikke tenkt på selv. (Takk for idéen gutter! Den var super!) Etter et par sekunder var jeg overbevist, og jeg begynte å løpe hjem etter kamera.

Hjemme grabbet jeg til meg et videokamera og et fotografiapparat. Jeg småjogget tilbake til busstoppet. Ingenting var rørt ennå. Yezz! Jeg tok videofilm fra alle kanter (skal prøve å lage en QuickTime Movie av dette...) og tok også en god del bilder (disse kommer til å bli scannet såklart!!). Jeg tok også et bilde av wix, men dessverre fikk jeg ikke tatt noen av Dozer og Hench. De hadde sitti på med søstra til Dozer. Tøffingene bak i bussen så ut som aper i bur da jeg tok bilder av dem. Hihi. Jeg var ikke sikker på om bildene jeg tok ble noe av så jeg hentet André. Han tok med et fotografiapparat og tok bilder han også. Vi tok vel en 10 bilder tilsammen. Gled dere til bildene kommer!!!

Da vi hadde knipset en stund kom bussjåføren ut av bussen. Han var skikkelig sur og greier.

"Øy gutter. Slutt med det der da!" (med sint stemme :))

OpptrekkingenHerregud for en tulling. André og jeg bare kikket dumt på hverandre et lite øyeblikk og knipset noen bilder til. Bare på kødd. Muhahaha! Vi gikk over veien for å ta noen bilder fra en annen vinkel, og akkurat da kom broren min med en annen buss. Han hadde med seg fotografiapparatet sitt på skolen den dagen, og han tok derfor noen bilder han også. Han gikk foran bussen og knipset det sure trynet til bussjåføren og greier. Hihi. Ultramakt!

Etter å ha ventet en stund kom til slutt Viking og begynte å dra bussen opp. Det gikk veldig greit for seg. Det hadde da gått 45 minutter siden bussen hadde kjørt i grøfta. Bussen startet og kjørte videre. Jeg vurderte å ringe Sandefjords Blad, men orket ikke. Angrer kanskje litt i ettertid.


19. desember:
Skrevet av Svenn Richard Mathisen